Stamboom Baars Rhenen

Bart Janz Quint

Persoonskaart

Bijkomende namen

Bijkomende namen Naam
andere naam Bert

Ouders

vader Geboortedatum moeder Geboortedatum
Jan Quint

Partners

Partners Geboortedatum Kinderen
Cornelisje Quinten (Quint) Aelbert Barten Quint

Notities

21-9-1670: Geertruijt van Wageningen, wed. Bart Quint, legateert aan Ariaantje Cornelis of bij haar sterven aan Jan Cornelisz, zijnde de dochter en zoon van Cornelis Harmensz x Grietge Gielis Mattijs, 100 gl.

17-10-1671: Geertruijt van Wageningen genaamd Steenbergen, wed. Bart Quint, swack van lichame ende te bedde lach, legateert aan Hendrina Hendricks, dochter van Hendrick van Crimpen te Leiden 300 gl. En aan Cornelia Reijers vanwege de dienst aan haar gedaan 100 gl. En aan Hendrick de natuurlijke of bastaardzoon van Cornelis van Wageningen, haar broer, 100 gl. De armen van Amerongen 50 gl voor een nieuwe preekstoel in de Amerongse kerk. Gijsbert van Amerongen, zoon van Cornelia, een Bijbel, berustende bij ds. Keppel. Zij testeert op Jan van Amerongen en Gijsbert van Amerongen, beide zonen van Cornelia van Rede bij Gerrit van Amerongen, mits Willemina van Reede, Maria Lijsbet van Reede en Cornelia van Reede trekken zullen de bladen, vruchten en interest van die erfenis tot hun dood. Zij legateert aan Bitter van Rede en gerrit van Reede, haar zusterszonen ieder een pont vlaams. Hendrina Hendricksz van Crimpen heeft als moeder Jannetgen Tieleman van Zuijlen die hertrouwd is met Jelis Verbeeck, schrijnwerker in de Nieuwe Straat in de Gekroonde Tafel.

13-11-1671: Idem. Zij doet teniet haar vorige testamenten uitgezonderd twee legaten ieder van 100 gl aan de dochter van Cornelis Barten Quint genaamt Jerephaes Cornelis, en aan de dochter van Cornelis Harmensz, timmerman, genaamd Ariaentje Cornelis. Zij legateert aan Hendrina Hendricks, dochter van Hendrick van Crimpen, te Leiden, 300 gl. en haar gouden ring met een dozijn servetten, twee slaaplakens, twee slopen en een tafel. En aan Cornelia Reijersdr 100 gl en een manteltje en de leste rok en een paar slaaplakens en een paar slopen. En aan de dochter van Bitter van Rede genaamd Jerephaesje 100 gl. En aan de dochter van Aelbert Quint, genaamd Jerephaes 100 gl. En aan Hendrik, de bastaard van Cornelis van Wageningen, haar broer, 100 gl. De diaconie 100 gl tot een nieuwe preekstoel. Gijsbert van Amerongen van juffr. Cornelia van Reede een gereformeerde Bijbel in leer gebonden met koperen krammen. Tot universele erfgenamen Jan van Amerongen en Gijsbert van Amerongen, zonen van Cornelia van Reede bij Gerrit van Amerongen zaliger, mits dat Willemina van Reede, Maria Lijsbet van Reede en Cornelia van Reede, weduwe Gerrit van Amerongen, gelijk genieten zullen de bladeren, vruchten en interest van de erfenis. Makende alleen aan Bitter en Gerard van Reede, haar comparants zusterszonen, ieder een pond Vlaams of 6 gl. En aan haar neef Jan van Kesteren in erfkoop vergunt een huis en hof aan de hof of marktveld waar hij tegenwoordig woont voor 700 gl. En aan haar nicht Cornelia van Reede.

24-2-1679: Wouter Jansz Orber en Nicolaes van Velpen, als diakenen van Amerongen, geassisteerd met ds. Bernardus Keppel, constitueren mr. Anthonij Keppel, advocaat voor het Hof van Utrecht, tegen Cornelia van Reede, won. Rhenen, als hebbende directie en executie van het testament van Geertruijt van Wageningen, genaamd Steenbergen, mitsgaders Aelbert Barten Quint te Elst als gekocht hebbende huis, hofstede en landen van Geertruijt van Wageningen zaliger, gelegen te Elst. Geertruijt heeft bij testament van 13-11-1671 aan de diaconie van Amerongen gelegateerd. Dit is nog niet uitgekeerd.

8-9-1636: Jan Verweij drost contra Bart Quint tot Elst en de dienstknecht van Deliana wed Adriaen Cornelisz. Zij hebben gevochten.

Bruidegom: Bert Quint, patroniem Jansen (Wed)
Bruid: Geertruijt van Wageninghen
Vorige man: Peter van Duleken
Vorige vrouw: Cornelisje Quinten, patroniem Teunis
Huwelijksdatum: 1638
Datum ondertrouw: 21-01-1638
Aktedatum: 21-01-1638
Huwelijksplaats: Rhenen
Akteplaats: Rhenen
Gezindte: Nederduits-gereformeerd (later Nederlands-hervormd)
Toegangsnummer: DTB_RHC_ZO-Utrecht_65 -
Inventarisnummer: 353
Paginanummer: 37