Stamboom Baars Rhenen

Forstenberg Eva (Swen)

Persoonskaart

Bijkomende namen

Bijkomende namen Naam
Gehuwde naam Swen
Naamsvariatie Vastenberg

Persoonsgebeurtenissen

Soort gebeurtenis Datum Plaats Omschrijving
Geboorte 1749 Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Doop 29.08.1749 Amsterdam, Noord-Holland, Nederland Westerkerk
Huwelijk 21.11.1777 Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Overlijden 09.10.1785 Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Notities

Haar ouders waren Dirk Forstenberg en Amerentia Lameer. Getuigen bij de doop waren Harmanus Couette en Catharina Costede. Frans en Eva woonden toen in de Crommetuinstraat 3. Eva woonde tot haar huwelijk aan de Anjeliersgracht, 27 jaar oud, en werd geassisteerd door haar vader, Dirck Vossenberg. De bruidegom tekende: Frans Schwenn; de bruid: Eva Forstenberg.
Eva was weduwe van Frans Joseus IJsenbout. Zij hadden een dochter, Franscina IJsenbout, gedoopt 02.04.1775 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.Getuigen waren Hendrik Kuijper en Aaltje Haak.
De geboorte-aangifte van Eva wordt gedaan door vader Dirk Vorstenberg en moeder Amerentia Lameer. De verschillende schrijfwijzen van de achternaam zijn overgenomen van de genoemde akten. Dirk Vorstenberg was ook getuige als Frans na het overlijden van zijn vrouw Eva hertrouwde met Maria Leskee. We mogen de conclusie trekken dat de verstandhouding in de familie goed was.
Eva was weduwe van Frans Josevus IJsenbout. Zij hadden een dochter, Franscina IJsenbout, gedoopt 02.04.1775 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.Getuigen waren Hendrik Kuijper en Aaltje Haak.